Je hebt waarschijnlijk een verkeerde afslag genomen als je dit leest.

Favoriet

Door Hippocampus op donderdag 4 december 2014 13:49 - Reacties (3)
Categorie: zweefneefopdreef, Views: 2.610

De wereld is altijd aan het veranderen en daarbij komt men soms in wat onverwachte situaties.
Vooral als iets veranderd wat al jaren hetzelfde is gebleven en iets is geworden waar je blind op kan vertrouwen. Het is zelfs zo routineus geworden dat je er niet meer bij stil staat tot het opeens ... weg is. :/

Zo verhuist ineens het postkantoor of verdwijnt er van de ene op de andere dag een pinautomaat (en niet vanwege een plofkraak maar gewoon omdat de automaat daar niet nuttig genoeg was)
'Ach die dingen gebeuren nou eenmaal' denken de meeste waarschijnlijk totdat je favoriete aftershave uit de roulatie gaat of dat oergezellige restaurantje waar je al jaren regelmatig hebt mogen smullen het 'te koop' bord voor het raam heeft gehangen.

Na een aantal van die momenten in je leven ga je toch eens nadenken en soms ietwat vreemde dingen doen.
Als je bij een kledingwinkel een degelijke en fijne broek heb gevonden koop je er de volgende keer dat je in de buurt ben maar meteen nog een paar want over een paar weken zullen die vast niet meer gemaakt worden. Of voor je het weet sta je met 24 paar sokken aan de kassa.
Dat is met kleding allemaal nog leuk en aardig maar als er in je voorraad kast 200 wegwerpscheermesjes liggen omdat die zo'n handig clipje hebben om de haartjes tussen de messen uit te duwen ga je misschien te ver. :P

Wat maakt ons nou zo dat ondanks we hele nieuwsgierige en avontuurlijke dieren zijn, ons soms toch zo vastklampen aan regelmaat en voorspelbaarheid. Hoe komt het dat we ons van slag voelen als we dingen die we altijd rechtsom deden ineens linksom moeten gaan doen. We kunnen het wel relativeren maar dat gevoel van onbehagen is er toch even.

En als ze ooit stoppen met het maken van m'n favoriete koekje...... ik moet er beter maar niet aan denken :X

Re´ncarnatie

Door Hippocampus op vrijdag 21 november 2014 19:40 - Reacties (11)
Categorie: zweefneefopdreef, Views: 2.028

Ondanks ik niet gelovig ben in een hiernamaals wil ik er toch wel eens over nadenken.

Zo kwam ik alweer een tijd geleden op een website over re´ncarnatie om te leren wat dat eigenlijk inhoudt. Het precieze verhaal kan ik niet herhalen maar van wat me wel bijgebleven is gaat het ongeveer zo:

De ziel is in het begin onervaren en onwetend. Door een stoffelijke vorm aan te nemen kan deze ervaren en leren. Als de ziel er klaar voor is krijgt deze een stoffelijke vorm en word geboren. Tijdens de incarnatie kan de ziel groeien in wijsheid en de mate waarin de ziel groeit in wijsheid komt door het ervaren van emoties en omgaan andere zielen. Als de stoffelijke vorm stopt met leven komt de ziel weer in een soort evaluatie periode (dit zou enkele jaren tot meer dan honderd jaar kunnen duren) waarna het proces weer opnieuw begint.
Na een aantal 'rondjes' komt een moment dat alles ervaren is en er niks meer te leren valt waarna de ziel zich mag voegen bij de rest van deze 'wijze' zielen, een soort van hemel.
Sommige zielen hebben meer tijd nodig om zover te raken en moeten dus vaker terugkeren naar de stoffelijke vorm.

Goed, dat was ongeveer wat ik er van begrepen heb en ik hoop dat je als lezer de strekking meekrijgt.

Een belangrijk aspect van re´ncarnatie heb ik nog niet genoemd en dat is dat de ziel zich onbegrensd door het universum zou kunnen bewegen. Wat onder andere kan verklaren waarom sommige zielen een lange periode tussen de incarnaties nemen. Want als ik als ziel net uit m'n stoffelijke vorm vrij gekomen ben zou ik ook even de benen willen strekken en kijken hoe het er met de rest van het universum bij staat.

Dit bracht me ook op de gedachte dat als je als ziel controle zou hebben over het verblijf buiten het stoffelijke om, dan kan de ziel misschien ook wel kiezen in tijd.

Wat ik bedoel met het laatste is stel dat ik als ziel zou kunnen kiezen in welke tijd ik op deze planeet kan incarneren, dat brengt meteen een groot dilemma. Kies ik er bijvoorbeeld voor om in de middeleeuwen te beginnen om het wat ruwere doch al enigszins beschaafdere leven te ervaren, of springen we in op het moment dat de kans op een goed leven het grootst is.

Dat laatste zou kunnen verklaren waarom er nu zoveel mensen op deze bol rondlopen, het gemiddelde welvaarts-niveau is aardig hoog en ondanks dat er altijd mensen zijn die het met minder moeten doen is het leven makkelijker dan zeg vierduizend jaar geleden.

Maar van de andere kant, waarom komen al die zielen hier naartoe ? Is er niks beters te vinden in het universum op dit moment ? Zijn we op een speciaal moment op deze aarde aangekomen wat veel zielen willen meemaken ?

Zo kom ik nou de saaiere momenten van het leven door ;)