Favoriet

Door Hippocampus op donderdag 4 december 2014 13:49 - Reacties (3)
Categorie: zweefneefopdreef, Views: 2.668

De wereld is altijd aan het veranderen en daarbij komt men soms in wat onverwachte situaties.
Vooral als iets veranderd wat al jaren hetzelfde is gebleven en iets is geworden waar je blind op kan vertrouwen. Het is zelfs zo routineus geworden dat je er niet meer bij stil staat tot het opeens ... weg is. :/

Zo verhuist ineens het postkantoor of verdwijnt er van de ene op de andere dag een pinautomaat (en niet vanwege een plofkraak maar gewoon omdat de automaat daar niet nuttig genoeg was)
'Ach die dingen gebeuren nou eenmaal' denken de meeste waarschijnlijk totdat je favoriete aftershave uit de roulatie gaat of dat oergezellige restaurantje waar je al jaren regelmatig hebt mogen smullen het 'te koop' bord voor het raam heeft gehangen.

Na een aantal van die momenten in je leven ga je toch eens nadenken en soms ietwat vreemde dingen doen.
Als je bij een kledingwinkel een degelijke en fijne broek heb gevonden koop je er de volgende keer dat je in de buurt ben maar meteen nog een paar want over een paar weken zullen die vast niet meer gemaakt worden. Of voor je het weet sta je met 24 paar sokken aan de kassa.
Dat is met kleding allemaal nog leuk en aardig maar als er in je voorraad kast 200 wegwerpscheermesjes liggen omdat die zo'n handig clipje hebben om de haartjes tussen de messen uit te duwen ga je misschien te ver. :P

Wat maakt ons nou zo dat ondanks we hele nieuwsgierige en avontuurlijke dieren zijn, ons soms toch zo vastklampen aan regelmaat en voorspelbaarheid. Hoe komt het dat we ons van slag voelen als we dingen die we altijd rechtsom deden ineens linksom moeten gaan doen. We kunnen het wel relativeren maar dat gevoel van onbehagen is er toch even.

En als ze ooit stoppen met het maken van m'n favoriete koekje...... ik moet er beter maar niet aan denken :X

Volgende: Ready, Set, Go ! 12-'14 Ready, Set, Go !
Volgende: Re´ncarnatie 11-'14 Re´ncarnatie

Reacties


Door Tweakers user RadioKies, donderdag 4 december 2014 14:32

Ik kan mij in de gedachte vinden, echter niet in de uitvoering.

Onzekerheidsvermijding noemt Geert Hofstede dat. Niet elk mens heeft er evenveel last van als anderen en is zelfs per regio (land/dorp/continent) verschillend.


"Zo verhuist ineens het postkantoor of verdwijnt er van de ene op de andere dag een pinautomaat (en niet vanwege een plofkraak maar gewoon omdat de automaat daar niet nuttig genoeg was)"

Dat doen ze niet omdat het niet nuttig genoeg was, dat doen ze om de service aan haar klanten te verbeteren.

Door Tweakers user RobTweaks, donderdag 4 december 2014 18:07

Ik denk dat mensen het toch fijn vinden om zoveel mogelijk van die simpele handelingen en keuzes op de 'automatische piloot' te doen. Keuzes iedere dag opnieuw maken is niet erg efficiŰnt en weerhoud je van het maken van de keuzes die er daadwerkelijk toe doen.

Vastklampen aan dat waarvan je weet dat het 'gewoon goed is' geeft je dus een stukje zekerheid waardoor je er weer een handeling op de automatische piloot bij hebt.

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 5 december 2014 10:47

Wat maakt ons nou zo dat ondanks we hele nieuwsgierige en avontuurlijke dieren zijn, ons soms toch zo vastklampen aan regelmaat en voorspelbaarheid.
Tsjah bij goed-zittende kleding vindt ik dit niet opgaan... Zoals je aankaart als een bepaalde merk/model jeans lekker zit dan kun je best zeggen van goh ik ben een nieuuwsgierig en avontuurlijk typje dus de volgende keer geef ik wel 80-100 euro uit aan een niet-lekker-zittende broek of je neemt het zekere voor het onzekere en koopt er meteen 2 van...
Dat laatste (nieuwsgierig en avonturrlijk dier) is je namelijk ingegoten door alle instanties die iets aan je kunnen verdienen, we zijn namelijk een consumptiemaatschappij waarbij je elke x jaar (of zelfs maanden) iets nieuws "nodig hebt"... Niet omdat het voorgaande niet meer voldoet maar omdat het een sociale verplichting is...
Gewenning is helemaal niet iets slechts, ik vind het continu introduceren van "van levensbelang" nieuwe artikelen/producten vele malen erger... Owh, en natuurlijk "alleen het beste is goed genoeg voor jou !", ongeacht inkomen of financiele situatie !

Reageren is niet meer mogelijk